[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
معرفی واحد سازمانی::
امور فرهنگی اساتید::
امور فرهنگی کارکنان::
آموزش فرهنگی و اجتماعی::
دبیرخانه ستاد فرهنگی رفاهی::
دبیرخانه فارغ التحصیلان::
آرشیو اخبار و رویدادها::
معرفی کتاب های مفید::
معرفی پایگاه های مفید::
آلبوم تصاویر::
ارتباط با ما::
آیین نامه و فرم ها::
::
فرهنگی و اجتماعی

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
جستجو در سایت

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
نظر خود را در مورد سایت مرقوم فرمایید:
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
تماس با ما

آدرس: تهران، میدان رسالت، خیابان هنگام، خیابان دانشگاه، دانشگاه علم و صنعت ایران، ساختمان 15 خرداد، طبقه سوم

 تلفنخانه: 8 - 77240540-021

تلفن مستقیم: 77240460-021

فاکس: 77491238-021
داخلی 7436

Email: csc @ iust.ac.ir

سامانه پیامکی: 30009900990001

..
:: نشست فرهنگی اساتید با موضوع «تأثیر اتفاقات اخیر جهان در اقتصاد ایران و نحوه مواجهه تصمیم‌گیران اقتصادی» - بخش اول/۲۸آبان۱۴۰۳ ::
 | تاریخ ارسال: 1403/8/30 | 
نشست فرهنگی اساتید با موضوع «تأثیر اتفاقات اخیر جهان در اقتصاد ایران و نحوه مواجهه تصمیم‌گیران اقتصادی»، دوشنبه ۲۸ آبانماه ۱۴۰۳ در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) دانشگاه برگزار شد.

بخش اول : اقتصاد خارجی (بین الملل)
سخنران : جناب آقای دکتر علی مروی (اقتصاددان و مدیر اندیشکده کسب و کار پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف)

پس از رای آوردن ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نگاه اقتصادی متفائتی با گذشته حاکم شد.
در دوران ریاست جمهوری بایدن و اوباما نگاه امریکا به اروپا به عنوان یک متحد بود و در موارد مختلف هزینه های گزافی برای حفظ این اتحاد پرداخت میشد. لیکن ترامپ معتقد است دلیلی برای صرف این هزینه ها وجود ندارد بلکه بهتر است بیشتر به مشکلات داخلی کشور پرداخته شود لذا با هزینه هایی مانند ناتو و حمایت از اروپا و اوکراین در مقابل روسیه همراهی نمی کند.
در دور های ریاست جمهوری بایدن و اوباما سیاست تحریم چین در بعضی زمینه ها در دستور کار بود که خیلی هم موفق نبود و باز دارندگی کامل را نداشت اما نگاه ترامپ به چین به عنوان یک دشمن اقتصادی جدی است و معتقد است امریکا باید با چین در زمینه اقتصادی وارد یک جنگ تمام عیار شود.
ترامپ در دور اول در منطقه خاورمیانه کارهایی ساختارشکنانه انجام داد از جمله انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس میتوان نام برد.

دیدگاه ترامپ به خاورمیانه و روش او برای متقاعد کردن افراد و دولتها باعث شد در دور اول اتفاقات عجیبی در منطقه خاورمیانه رخ دهد و احتمالا در دور دوم هم شاهد پیگیری و اتمام آن کارها خواهیم بود.
ساختار شکنی دیگر ترامپ در زمینه اقتصادی راه‌اندازی کریدور زنگزور و کریدور آیمک (IMEC) میباشد که به معنی شاهراه اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا می‌باشد که در این میان کانال سوئز با که سالیانه حدود ۱۲% ترانزیت جهانی را دارد، حذف و به جای آن کانال بن‌گورین فعال می‌شود. هرچند مسیر جاده ابریشم با توجه به کوتاه بودن چند روزه در مسیر همچنان نظر تجار رابیشتر به خود جلب میکند اما امریکا با کمک اسراییل با پایین آوردن سطح امنیت در جاده ابریشم سعی دارد که این مسیر را از اولویت اول تجار حذف کند.
یکی از مشکلات اصلی کریدور آیمک عادی نبودن روابط اعراب با اسراییل بود که دولت اول ترامپ ، پیمان ابراهیم را مطرح کرد.
در این شرایط حماس و جبهه مقاومت فلسطین برای نجات خود دست به کار شدند و در بازی‌های اقتصادی منطقه را که به ضرر آنها پیش میرفت را برهم زدند.
۷ اکتبر باعث شد کشورهای اسلامی و عربی دوباره مقابل اسراییل جبهه‌گیری کنند و همچنین امنیتی که اسراییل سالها به تمام جهانمعرفی کرده بود را زیر سوال ببرند. لذا اجرای طرحهایی همچون کریدور آیمک و زنگزور غیرممکن شد.
در این میان نقش ویژه کانال بنگورین به عنوان رقیب کانال سوئز باعث میشود که ایران در طرح‌های آینده باید نقش ویژه ای برای مصر در نظر بگیرد.
 
دفعات مشاهده: 57 بار   |   دفعات چاپ: 21 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد